Tuesday, April 2, 2013

Phishing scam mål Denver metro området, ringer utgjør som rettshåndhevelse

http://www.9news.com/news/article/327848/339/Phishing-scam-targets-Denver-metro-area?odyssey=tab%7Ctopnews%7Cbc%7Clarge


JEFFERSON COUNTY - Theførste Judicial District Attorney's Office er å få rapporter om oppringere utgaseg som politi og prøver å stjele folks identiteter og penger.
Mannen på linjen erhøflig, lavmælte, og høres ut som han er oppriktig bekymret. Luciana, somspurte 9NEWS å endre navnet hennes, sier samtalen var så troverdig, hun nestenfalt for den.
Arvada bosatt siernummeret ikke vises på hennes innringer-ID. Mannen på telefonen hadde envennlig stemme mens levere dårlige nyheter til henne."Jeg trodde det hansa. Jeg hadde vært røde flagget, sa Luciana.Oppringeren fortalte henne at hunvar under etterforskning for identitetstyveri og anklaget henne for å brukenoen andres navn for å få et kredittkort."Jeg var overveldet.Redd,"Luciana sa.
Så redd, hun ikke engangtenke to ganger om å gi personopplysninger. Luciana sier de kalt fire ganger iløpet av helgen.
Dette er rovdyr isamfunnet vårt,"sa Luciana.Statsadvokat Peter Weir av første JudicialDistrict, som inkluderer Jefferson og Gilpin fylker, sier svindlere er rettetmot de mest sårbare borgere, ofte eldre.
"Ditt personnummerer som gull til dem," sa Weir.Han sier de er "phishing" for noesom vil hjelpe dem stjele identiteten din inkludert personnummer, fullt navn ogfødselsdato."Du kan kjøpe et hus; Du kan kjøpe biler, åpner andrekredittkort. Det ødelegger din kreditt,"sa Weir.
Mer om å DA er detfaktum at den som ringer er utga seg som medlem av rettshåndhevelse."Deter ikke hvordan rettshåndhevelse fungerer. Det er ikke hvordan districtattorney's office fungerer,"sa Weir.
"Jeg var gal. Jegvar sint på meg selv for å la dem lure meg,"sa Luciana.Luciana ga hennesinformasjon, men heldigvis ikke gi dem hva annet de ønsket - tusenvis av dollari kredittkort kostnader og legale avgifter for de angivelig falske kontoer.
"Hvis du får entelefon som dette, ikke gi dem informasjon. Ikke si noe. Bare henge,"saLuciana.
Luciana håper kommerfrem vil hjelpe andre å unngå å bli lurt.Når du er i tvil, kan du ringe din lokalepolitimyndigheter eller district attorney's office. Du kan også ringe førsteJudicial District bedrageri hotline på 303-271-6980.


Les mer:

1 comment: